V nadaljevanju je predstavljena Izjava o zasebnosti storitve MATCHMe.si - Agencija za Stike.

Prijazno vas prosimo, da jo preberete, saj je natančen vpogled v to, kako zbiramo, hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke, ter v vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Svetujemo vam, da občasno ponovno preverite Izjavo o zasebnosti, saj boste na ta način obveščeni o morebitnih spremembah našega delovanja.

Kakršna koli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali glede preklica privolitve soglasja nam lahko pišete na e-naslov info@matchme.si s pripisom »Odjava«.

1. Pomembnost vaše zasebnosti

Pri storitvi MATCHMe.si - Agencija za Stike se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno zasebnost naših Uporabnikov.

Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le pooblaščeni zaposleni v podjetju in pogodbeni obdelovalci, a le z nameni, ki so navedeni v pristopni izjavi.

Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje naše storitve iskanja oseb, ki se ujemajo, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov, skladno s privolitvijo.

2. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov pri blagovni znamki MATCHMe.si - Agencija za Stike je podjetje Lajkas, Nina Slapnik, s. p., Rožna dolina c. V/44, 1000 Ljubljana (identifikacijska številka SI14991608, matična številka 6040900).

Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti obdelovalca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

MATCHMe.si - Agencija za Stike je osredotočena na zadovoljstvo svojih strank. Dobro počutje in zadovoljstvo s storitvami in izdelki sta temeljni vrednoti, za kateri se pri MATCHMe.si - Agenciji za Stike zavzemamo, zato s posebno skrbnostjo in odgovornostjo obravnavamo tudi osebne podatke strank. Zavzemamo se za zakonito, pošteno in pregledno obdelavo osebnih podatkov, pri čemer skrbimo, da imajo do njih dostop le pooblaščeni in kompetentni pogodbeni sodelavci, ki z osebnimi podatki ravnajo skladno s predpisi in jih ščitijo pred zlorabo ali uničenjem v obdobju zakonite obdelave.

3. Vrste osebnih podatkov in načini njihovega zbiranja

Osebne podatke zbiramo na različne načine.

 • Z registracijo na spletni strani MATCHMe.si prek spletnega obrazca. Ob registraciji se vaši podatki prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob prijavi na e-novice na spletni strani MATCHMe.si prek spletnega obrazca. Ob prijavi se vaši podatki prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
 • Občasno prek nagradnih iger, natečajev in ostalih aktivnosti, pri čemer je Uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je Uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek vaših vprašanj po e-pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komuniciranja, ki temeljijo na osebnih podatkih.
 • Prek nakazil, ki jih od vas prejemamo preko spletnega bančništva.
 • Prek prijav na prosta delovna mesta, ki jih občasno razpišemo.

Oseba, ki s privolitvijo da svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, vstopi v bazo strank MATCHMe.si - Agencija za Stike. Vpis v bazo je brezplačen in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti.

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo zbiramo in hranimo naslednje podatke:

 • osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, e-naslov, mobilna številka, rojstni datum, izbira načina iskanja),
 • osebna fotografija,
 • uporabniško ime in geslo,
 • podatki iz Vprašalnika, preko katerega iščemo osebe, s katerimi se najbolj ujemate,
 • osebne izkušnje in mnenja po srečanjih,
 • podatki o transakcijah (vrsta in število plačanih storitev, datum nakupa),
 • podatki iz področja podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v zvezi s tem),
 • podatki z družabnih omrežij (Facebook Dogodki za Samske in YouTube Dogodki za Samske),
 • lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih posredujete sami,
 • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij,
 • drugi podatki, ki nam jih posredujete ob vašem samoiniciativnem povpraševanju.

4. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

MATCHMe.si - Agencija za Stike osebne podatke zbira in obdeluje za potrebe trženja.
Podatke zbiramo za različne namene:

 • Vaš e-naslov pri storitvi MATCHMe.si uporabljamo za obveščanje o iskanju oseb, s katerimi se ujemate, in za obveščanje o najnovejšem dogajanju v storitvi Dogodki za Samske, ki ga pripravljamo vsak mesec.
 • Vašo telefonsko številko uporabljamo za obveščanje o iskanju oseb, s katerimi se ujemate, in za obveščanje o najnovejšem dogajanju v storitvi Dogodki za Samske, ki ga pripravljamo vsak mesec.
 • Vaš rojstni datum uporabljamo za obveščanje o iskanju oseb, s katerimi se ujemate.
 • Podatek o vaši želji po določenem načinu iskanja ujemajoče se osebe uporabljamo za vaše sodelovanje pri naših storitvah.
 • Vaše podatke iz Vprašalnika uporabljamo za personalizirano profilacijo glede na vaše želje in iskanje oseb, s katerimi se najbolj ujemate.

Vse to komuniciranje z vami je pogoj, da lahko storitev MATCHMe.si in Dogodki za Samske organiziramo profesionalno in zaupanja vredno do vseh uporabnikov oz. udeležencev.

Pri organizaciji storitev, dogodkov in potovanj tako pri storitvi MATCHMe.si kot pri Dogodkih za Samske je treba upoštevati veliko podrobnosti, da lahko za vas oblikujemo najboljšo mogočo ponudbo.

5. Obisk spletne strani www.matchme.si

Ob obisku spletne strani www.matchme.si se za zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi shranjujejo določeni podatki. To so podatki o strojni in programski opremi vaše naprave, ki se zbirajo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki, spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne more biti prepoznan. Za sodelovanje v naši storitvi potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris po e-pošti na e-naslovu info@matchme.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

a) Spletni piškotki

Med osebne podatke spadajo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Spletna stran storitve MATCHMe.si (www.matchme.si) uporablja spletne piškotke za zagotavljanje karseda najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino strani na naši spletni strani lahko obiščete, ne da bi morali razkriti osebne podatke (npr. vaše ime in e-naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (angl. pixel tags), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/.

b) Povezave do tujih spletnih strani in prijava prek družabnih medijev

S spletne strani www.matchme.si lahko obiščete tudi nekatere druge spletne strani. Pri tem morate sprejeti dejstvo, da imajo ta spletna mesta lastne izjave o zasebnosti, za katere storitev MATCHMe.si ne odgovarja in ki so neodvisne od politike zasebnosti storitve MATCHMe.si. 

c) Spletna analitika

Za analizo spletne strani www.matchme.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, podjetja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki.

Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

6. Uporabniki osebnih podatkov

Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim, nepooblaščenim osebam.
Seznanjamo vas, da lahko posamezne aktivnosti, povezane z vašimi osebnimi podatki, zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Tako lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in po naših pooblastilih (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Izjavi o osebnosti. Omenjeni partnerji skrbno varujejo posredovane podatke, jih ne hranijo na zalogo in jih ne uporabljajo za lastne namene.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki lahko posredujejo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev in logistično/dostavni službi za namen dostave darilnega bona ali katerega koli izdelka iz naše ponudbe,
 • računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja,
 • ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov,
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije za servisiranje in vzdrževanje programske opreme,
 • administratorju in skrbniku spletne strani,
 • ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-sporočil (npr. SqualoMail in drugi),
 • ponudnikom sistemov za upravljanje odnosov s strankami.

 

7. Vaše pravice

Vaša osebna pravica je, da brez obrazložitve in posledic kadar koli zahtevate, da storitev MATCHMe.si dopolni vaše osebne podatke, jih popravi in omeji njihovo uporabo ali jih preneha uporabljati in dokončno odstrani iz baze podatkov. Prav tako lahko na enak način zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov ali ne dovoljujete njihovo obdelavo  ter zahtevate prenos podatkov. Preklic privolitve sodelovanja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevek za prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

 • pošljete pisni zahtevek na e-naslov info@matchme.si ali na info@dogodkizasamske.si s pripisom »Odjava«,
 • v nogi e-novičnika kliknete na gumb »Odjava« ali pa na omenjeno sporočilo odgovorite z besedilom »Odjava«,
 • za odjavo od SMS- obvestil pošljite SMS z besedilom MATCHMe.si STOP na 041 745 110 (pri tem se vsak poslani SMS obračuna po ceniku vašega operaterja).

Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v petih delovnih dneh.

8. Varnost osebnih podatkov

Storitev MATCHMe.si je sprejela številne postopke in varnostne ukrepe, s katerimi poskuša zagotoviti največjo možno mero tehnične in vsebinske varnosti osebnih podatkov. Prizadevamo si, da so vsi postopki, povezani z osebnimi podatki, transparentni in potrošniku jasno predstavljeni.

Prav tako s pogodbo zahtevamo, da enako ravnajo pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki obdelujejo osebne podatke. Zavzemamo se tudi za varnost podatkov, ki nam jih posredujete prek interneta. Lahko pa se zgodi, da pretok informacij prek interneta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo odgovornost.

9. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Storitev MATCHMe.si in Dogodki za Samske se obvezujejo, da bodo vaše osebne podatke obdelovali in hranili izključno za navedene namene, in sicer dokler za to obstaja zanimanje oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Pridržujemo si pravico, da iz baz in evidenc brez predhodnega obvestila izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

Politika zasebnosti storitve MATCHMe.si in Dogodkov za Samske je začela veljati 25. 5. 2018.