Ljudje zorimo in se celo življenje spreminjamo, ne glede na to ali smo samski ali v zvezi. Življenje je že samo po sebi izziv in velik del tega izziva so tudi različna razmerja. V filmih so slednja pogosto predstavljena kot pravljice s srečnim koncem, v resnici pa vsi vemo, da v resničnem življenju ne gre vse tako lahkotno kot pri fiktivnemu princu in princesi, saj je za dobro in dolgotrajno zvezo potrebnega veliko trdega dela, strpnosti in medsebojnega spoštovanja.
 

Biti v resni zvezi z nekom, mu pokazati svoj resnični jaz, se mu razgaliti (tako v fizičnem, še bolj pa v psihičnem smislu) in se mu razkriti, nikakor ni lahko. Gre za velike korake, ki od vsakega posameznika terjajo veliko dozo poguma, saj s temi dejanji človek postane ranljiv. Ko se nekomu resnično odpremo, ta oseba postane naše ogledalo – če si ne zakrivamo oči, lahko v medsebojnem odnosu tako opazimo vse svoje pozitivne in negativne lastnosti. Ko z nekom stopite na skupno pot, stopite na pot, kjer boste lahko, če boste to dopustili, osebnostno rasli in se razvijali. Partner bo pogosto pokukal v kotičke vaše duše, kamor si niti sami ne upate pogledati, morda bo odprl boleče rane, s katerimi se bosta skupaj spopadla in s tem gradila na vajini zvezi, hkrati pa bosta sama sebe oblikovala v boljša človeka, ki bosta še bolj v stiku sama s seboj.

 
Intimnost (pri tem ni mišljena spolnost) pomeni nekomu pokazati, kaj resnično ste, nekateri temu pravijo tudi, da nekomu razgalijo svojo dušo – torej so pred nekom goli v prenesenem pomenu. Tega izziva se marsikdo boji, ker se ne želi postaviti v ranljiv položaj, še posebej, če je v preteklosti že imel slabe izkušnje na ljubezenskem področju. V takšnih primerih se ljudje pogosto težko spustijo v globoko in čutno zvezo, ker ne (z)morejo zaupati partnerju in imajo zato površinske zveze, če in ko pa pride do resnih situacij, pa pogosto pobegnejo, da s tem zaščitijo sami sebe pred velikim strahom. To je njihov obrambni mehanizem in s tem ni nič narobe, še posebej, če ste še v procesu prebolevanja.

Zavedati pa se morate, da boste nekoč le morali nekomu ponovno zaupati, če si želite globoko in izpopolnjujoče partnerstvo. Prisluhnite svojim čustvom – intuicija vam bo povedala, kdaj lahko nekomu zaupate in tudi če se ne bo dobro izšlo, nič hudega. Vse se zgodi z razlogom in kljub vsemu boste bogatejši za novo izkušnjo, zato le pogumno.
 

Zaljubite se v osebo, ki vam predstavlja izziv – četudi vas ljubljena oseba včasih spravi ob živce


Gre za preprosto načelo, ki pa ga pogosto spregledamo ali podcenjujemo. Kompatibilnost v razmerju ne pomeni le, da se lahko z nekom dobro zabavamo. Seveda je pomembno, da se skupaj smejimo in uživamo v družbi drug drugega, da si delimo interese, hobije in vrednote. Vendar je združljivost veliko več kot le skupek podobnosti, ki si jih z nekom delite.

Verjetno je bolj pomembno, da najdete nekoga, ki se od vas razlikuje v nekaterih ključnih pogledih. Kajti vaša osebnostna rast je odvisna od tega, da vas nekdo izziva, tega pa vam ne bo omogočil nekdo, ki vam je popolnoma podoben.
 
Sčasoma se boste naučili ceniti drug drugega točno takšnega, kot sta, vključno s tistimi včasih neprijetnimi razlikami. Ne pravijo zaman, da se nasprotja privlačijo. Skupaj s svojo od vas zelo različno polovico boste boljši. Izboljšala bosta življenje drug drugega, čeprav se ne bosta vedno ujemala. Lahko se bosta tudi spopadla in sprla. A če se znate opravičiti, bo na koncu vedno vse v redu.
 

Ljubezni ne prepustite naključju


Če nimate idej, kako sploh stopiti v stik z nekom, poskusite enostavno – z zmenki.

Samski ljudje v prostoru, kjer se nahajajo, pogosto oddajajo svojo »samsko energijo«, ki privabi ostale. Če partnerja oz. partnerke ne želite le naključno iskati, se lahko prijavite na raznolike dogodke za samske ali potovanja za samske, ki jih organizirajo Dogodki za Samske, lahko pa se prjavite tudi na našo MATCHMe.si - Agencijo za Stike.

Tako boste lahko s samskimi ljudmi lažje stopili v stik, se povezali med sabo in mogoče vam posredujemo tudi kakšen dober, ujemajoč stik.
 
Seveda se ljubezen v večini primerov ne zgodi kar tako. Če pa ji date več priložnosti in se zanjo nekoliko potrudite, se bo tehtnica nekega dne gotovo prevesila na vašo stran.

Zato pri iskanju partnerja oz. partnerke nikar ne obupajte in še naprej z odprtimi očmi iščite ljubezen.


Avtor: MATCHMe.si - Agencija za Stike (Vir)