Dogaja se! Nestrpno že odštevate ure in minute do zmenka vašega življenja, pred tem pa je seveda izjemno pomembna celovita duševna in telesna priprava nanj, da se boste izkazali v svoji najboljši luči, obenem pa izžarevali samozavest in toplino.

Seveda drži, da se morate pri pripravi na zmenek oprhati in lepo obleči, vendar morate med pripravami storiti še druge stvari, da bo vse potekalo gladko.

Priprava vključuje tudi nekaj usklajevanja s simpatijo in tudi dvakratno preverjanje, ali imate vse, kar boste morda potrebovali med zmenkom, na primer telefon, denarnico, dezodorant in šminko.

Z dobro vnaprejšnjo pripravo se lahko na zmenek odpravite brez skrbi in se na zmenku osredotočite le na to, da se boste imeli lepo. Za pomoč vam v nadaljevanju predstavljamo 6 nasvetov za celostno pripravo na zmenek vašega življenja.

Zmenek še enkrat potrdite in dorecite podrobnosti

Na dan zmenka svojo simpatijo pokličite ali ji pošljite sporočilo, da zmenek potrdite. Prepričajte se, da se oba strinjata glede podrobnosti, kot sta čas in kraj srečanja.
Če gresta na večerjo in ste vi tisti, ki izbirate restavracijo, upoštevajte partnerjeve želje glede hrane. Simpatije ne pozabite vprašati, ali je kakšna hrana, ki je bodisi zaradi zdravstvenih težav, verskih prepričanj ali osebnega okusa raje ne bi jedla. Če je vaš izbranec na primer vegetarijanec, ga torej ne peljite v restavracijo, ki slovi po izjemni pripravi zrezkov na sto in en način. Če je vaš izbranec občutljiv na gluten ali laktozo, bodite pozorni tudi na to, saj si na prvem zmenku nikakor ne želite neugodnih prebavnih težav.

Uredite in pospravite svoj dom

Pospravite svoj dom, saj nikoli ne veste, kako bo potekal zmenek, morda se bosta že po prvem zmenku vrnila k vam, morda vas bo le pospremil do vrat in radovedno, a neopazno pokukal v vaše stanovanje.
Nikakor ne želite, da bi vaša simpatija menila, da ste pravi nemarni smetiščni muc, zato si zares vzemite vsaj nekaj časa in na grobo počistite. Posebno pozornost namenite dnevni sobi, spalnici in kopalnici oz. prostoru, ki je iz vhodnih vrat najbolj viden.

Pri sebi imejte napolnjen telefon

Čeprav se med večerjo ne bi smeli igrati z njim, je pomembno, da imate telefon pripravljen za vsak primer: če se izgubite na poti do lokacije ali med vračanjem domov, si lahko pomagate z navigacijo, če vi ali vaš spremljevalec zamujate ali morate odpovedati večerjo zaradi nujnih okoliščin v zadnjem trenutku, boste telefon potrebovali za komunikacijo.
Če želite nadaljevati večer in se po načrtovanem cilju odpraviti v kavarno ali bar, si lahko s telefonom pomagate pri iskanju najboljšega lokala v bližini. Prav tako pa ga boste potrebovali tudi v skrajnih okoliščinah – če se bo vaš zmenek odvijal izjemno slabo in bi ga radi predhodno prekinili ter poklicali prijateljico, da vam ta subtilno pomaga iz neugodne situacije. 

S seboj imejte dovolj gotovine ali plačilno kartico

Tudi če vas zmenek na koncu pogosti, se prepričajte, da imate možnost vsaj ponuditi plačilo. Dvakrat preverite, ali je vaša želena kreditna kartica v denarnici in ali je denarnica v torbici ali žepu jakne. Dobro je imeti tudi gotovino, da si boste lažje razdelili račun ali za primer, da v lokalu, kamor greste, ne sprejemajo kreditnih kartic.
Torbico ali denarnico si pripravite vnaprej. Poleg denarja v torbico pospravite še žvečilni gumi, osvežilne bonbone, tampone ali vložke, dezodorant ali meglico za telo, balzam oz. šminko, polnilec za telefon in seveda kondome – nikoli ne veste, kam bo zaneslo ta čarobni večer.

Ne pretiravajte z dišavami

Uporabljajte minimalno količino dišav in upoštevajte pravilo manj je več. Pri izbiri izdelkov z močnim vonjem bodite previdni, saj ne želite dajati občutka, da ste se za zmenek preveč potrudili, prav tako ne veste, kakšne vonje preferira vaša simpatija in koliko je na vonjave občutljiva. Upoštevati morate tanko mejo med prijetnim in škodljivim vonjem.
Ne kopajte se v parfumu, kolonjski vodi ali meglici za telo. Tudi blag vonj je lahko premočan, če ga uporabljate v večjih količinah. Namesto tega se rahlo popršite ali dišavo razpršite pred seboj in se hitro sprehodite skozi meglico. Ne pozabite na dezodorant! Tudi če niste ljubitelj dišav, je dezodorant nujen. Na zmenku boste morda živčni in se boste potili bolj kot običajno, zato ga obvezno nanesite tik pred odhodom, če je potrebno pa tudi vmes ob obisku toalete.

In navsezadnje – uživajte

Uživajte in se sprostite ter ne pozabite, da so lepa oblačila, dišave in okrasni dodatki le materialna zunanjost, ki nam pomaga pri boljši samopodobi in dobrem vtisu na druge. Bodite, to kar ste. Samo tako bo vaša simpatija imela možnost spoznati vašo pristnost, vi pa boste točno vedeli, ali si z njo želite ponovnega zmenka.

Avtor: MATCHMe.si - Agencija za Stike