Zmenki so lahko zelo vzhičujoči, vendar pa se mnogi moški znajdejo v težavah, ko se soočijo s priložnostjo za zmenek v živo.

Če ste med njimi, ne skrbite!

V tem blogu vam bomo predstavili 10 najbolj pomembnih nasvetov, kako se čim boljše pripraviti na zmenek v živo.

Pa poglejmo ...

1. Izberite primerno obleko

Prvi vtis je zelo pomemben, zato si izberite obleko, v kateri se boste počutili udobno in samozavestno. Oblecite se primerno kraju, kjer se boste dobili, in dogodku, ki ga boste obiskali. Če greste na neformalen zmenek, lahko izberete bolj sproščeno obleko, medtem ko je za formalni dogodek primerna bolj elegantna obleka. 

2. Pripravite teme za pogovor

Če se ne poznate dobro z osebo, s katero se boste dobili, je dobro, da si pred zmenkom pripravite nekaj tem za pogovor. Lahko se pogovarjate o skupnih interesih ali hobijih, o vaših delih ali karkoli drugega, kar bi vam lahko dalo skupno točko za pogovor. 

3. Bodite pozorni na higieno

Poskrbite, da boste dobro umiti in urejeni. Pri tem ne pozabite na manikuro, pričesko in brado, če jo nosite. Oseba, s katero se boste dobili, bo zagotovo opazila vašo higieno in urejenost, zato je zelo pomembno, da poskrbite za svoj videz. 

4. Ne bodite preveč vsiljivi

Čeprav želite osebo, s katero se boste dobili, spoznati bolje, ne bodite preveč vsiljivi. Ne postavljajte preveč osebnih vprašanj in ne zahtevajte preveč odgovorov naenkrat. Počasi se spoznavajte in uživajte v pogovoru. 

5. Bodite prijazni

Na zmenku bodite prijazni in vljudni. Bodite pozorni na to, kaj oseba, s katero se boste dobili, govori, in se ji poskušajte posvetiti. 

6. Ne pozabite na dober humor

Dober smisel za humor je lahko zelo privlačen. Če imate radoveden in zabaven pristop k pogovoru, se bo oseba, s katero se boste dobili, bolje počutila v vaši družbi. Seveda pa se izogibajte žaljivim in neprimernim šalam ali komentarjem, saj lahko to hitro pokvari vzdušje. 

7. Bodite spontani

Med zmenkom ne razmišljajte preveč o tem, kaj bi morali reči ali storiti. Poskusite biti čim bolj spontani in se odzivajte na dogajanje. Bodite pozorni na to, kaj se dogaja okoli vas, in se prilagodite situaciji. To lahko pomaga, da se boste bolje povezali z osebo, s katero se boste dobili. 

8. Bodite pozorni na neverbalno komunikacijo

Med zmenkom bodite pozorni na neverbalno komunikacijo. Bodite pozorni na govorico telesa in izraze obraza osebe, s katero se boste dobili. To vam lahko pokaže, kako se počuti in ali je zainteresirana za vas. Bodite pozorni tudi na svojo neverbalno komunikacijo, saj lahko to vpliva na vašo privlačnost. 

9. Ne zamujajte

Bodite točni, saj s tem pokažete vašo zanesljivost in spoštovanje do osebe, s katero se dobite. Poskusite priti nekaj minut prej, da se lahko usedete in sprostite, preden pride vaša spremljevalka. Zagotovo se ji bo zdelo zelo lepo, če jo boste čakali.

10. Uživajte v trenutku!

Najpomembnejše pa je, da uživate v trenutku. Zmenek v živo je lahko zabaven in vzhičujoč, zato se sprostite in uživajte v družbi osebe, s katero se boste dobili. Ne razmišljajte preveč o tem, kako se boste obnesli ali kaj bi morali reči, ampak se preprosto prepustite dogajanju.
.
.
.
.
.

Zdaj, ko imate nekaj nasvetov, kako se pripraviti na zmenek v živo, lahko bolj samozavestno stopite v to situacijo.

Ne pozabite, da je najpomembnejše, da ste sami sebi zvesti in predvsem uživate v trenutku.

Srečno!


Avtor: MATCHMe.si