Mogoče ste ravno prekinili slabo zvezo in potrebujete zaključek ali pa ste obupali nad ljubeznijo že dolgo časa nazaj. 

Ne glede na vašo situacijo, vam lahko naš pogled na ljubezen pomaga na vaši poti. Ljubezen lahko čutite kot bojno polje, vojno proti vaši lastni sreči. Ko ljubite, se lahko počutite, kot da ste na najvišjem oblaku ali pa kot, da je v vašo dušo zarezan globok rez. Ljubezen vas lahko osvobaja ali duši.

Vsi si želimo ljubezni, ampak včasih pozabimo, da ljubezen pride s ceno. Ne pomeni le metuljčkov in mavric, včasih pomeni kri, znoj in solze. Pomeni žrtvovanje in zavezo, pogum in kompromis. Pomeni biti pripravljen pokazati najbolj iskreno obliko sebe. Včasih nas lahko razsežnost vsega, kar ljubezen prinese s seboj, močno preplavi, zaradi česar se umaknemo in obupamo na vsem.

Človeška narava nam narekuje, da si želimo ubežati bolečini, vendar ko je vprašanje ljubezni, se ne moremo vedno izogniti nelagodju. Ne moremo se za vedno zakleniti v sobo z jeklenimi stenami in se zavarovati pred svetom. Saj ljubezen sicer lahko boli, lahko pa tudi zdravi. Lahko zlomi naše srce, vendar ga lahko tudi pokrpa. Ne glede na vaše stališče do ljubezni prisluhnite naši besedi za trenutek.

Kakšna je razlika med "obupati nad ljubeznijo" in "jo izpustiti"?

Začnimo z "obupati nad ljubeznijo". Obupati pomeni izključiti se. Obupati pomeni odmakniti se stran od kakršne koli možnosti za ljubezen in se namesto tega prepričevati, da resnična ljubezen ne obstaja. Pomeni sprejeti življenje, polno sovraštva in osamljenosti, saj ko obupate nad idejo ljubezni, obupate nad upanjem. Sprejmete, da ljubezen ne obstaja, zato se sprijaznite z manj. Sprijaznite se z občutkom nenehne luknje v prsih, otopelosti in biti brez življenja. Brez ljubezni ne moremo preživeti. Torej, ko obupate nad ljubeznijo, umrete počasi in boleče. Čeprav še obstajate na tem planetu, se vaše življenje konča - in to je veliko huje kot dejansko umreti.

Nihče od nas nima vseh odgovorov na ljubezen. Imamo pa telesa z rokami, ki si želijo objeti nekoga drugega. Imamo srca, ki hrepenijo po povezavi, intenzivnosti in strasti. Imamo dih, ki ga hočemo deliti z drugim. Imamo zgodbe na vrhu jezika, ki jih želimo povedati in globoko v sebi hrepenimo, da bi se lahko nekomu odprli. Želimo si nekoga, ki nas posluša, pozna in razume. Navadno si želimo vse to v eni osebi. Želimo romantiko, zavezo, varnost in iskrenost.

Želimo si nekoga, ob katerem se počutimo udobno in da ni nujno ljubezen težka. Vsi imamo globoko željo po več, torej zakaj obrnemo hrbet priložnosti? 

Približno 7 milijard ljudi živi na našem planetu in v tem trenutku so številni zlomljenega srca, prestrašeni in sami. Lahko, da ste med njimi tudi vi, zato prisluhnite, če trpite. Ne obupajte nad ljubeznijo, saj ko to storite, obupate nad možnostjo resnične globoke povezave z nekom. Površni odnosi bodo zadovoljili vaše telo in um le začasno, na koncu dneva pa se boste počutili prazni.

Če se želimo počutiti resnično živi, potrebujemo veliko ljubezni. Mogoče bi namesto "obupati nad ljubeznijo" poskusili "ljubezen izpustiti"? 

Izpustiti ljubezen pomeni, da še vedno vanjo verjamete, vendar ji morate dovoliti, da gre naprej. To lahko velja za bivšega/bivšo, o katerem/i še vedno vsako noč sanjate. Očitno si želite nazaj ta občutek, zato nočete popolnoma obupati nad ljubeznijo. Z namenom, da si opomorete, si želite izpustiti osebo, ki vam je veliko pomenila. Ko se osvobodite zastrupljujočega odnosa, si lahko naredite prostor za pravo osebo v vašem življenju. Obupanje nad ljubeznijo pa izključi vse, ne glede na njihov odnos do ljubezni in življenja.

Torej, ko se boste naslednjič počutili v nevarnosti ali bolečini zaradi ljubezni, se vprašajte: “Bom zaradi ene osebe ali situacije opustil/a ljubezen v celoti ali bom dovolil/a, da ta oseba odide, sam/a pa bom ohranil/a možnost ljubiti drugega?” 

Ljubezen lahko živi naprej celo sredi bolečine, ne more pa živeti v srcu, polnem zamer.
Odločite se ljubiti sebe in ostale, ne glede na to, kako se do vas obnašajo in boste lahko končno pobegnili bitki med ljubeznijo in bolečino. 


​Avtor: MATCHMe - Agencija za Stike