Že ko smo otroci, začnemo poslušati pravljice o princih na belih konjih in princeskah, ki so jih rešili. Kasneje v življenju ugotovimo, da kaj takega, kot je princ na belem konju ne obstaja, še manj pa, da nas bo rešil. Vseeno veliko ljudi preživi življenje v upanju, da bodo rešeni, da bo le prišel nekdo, ki jih bo rešil. Resnica pa je drugačna. Nihče nas ne bo rešil. Ne bodo nas rešili starši, prijatelji, niti partner ne. Rešimo se lahko izključno mi sami.

V življenju igramo različne vloge in na vsakega človeka se odzovemo drugače. Nekatere igre so zdrave, z drugimi pa si žal škodimo. Vloge, ki jih igramo, so posledica dosedanjih izkušenj, priučenih ter prevzetih načinov vedenja. Nekatere vloge igramo iz svoje bolečine in nezmožnosti soočanja z resnico. Na primer, ženske ponavadi igrajo vloge mame, ljubimke, žrtve, nedostopne in hladne dame, princeske in punčke. Le redko katera ženska pa je resnično kraljica, čeprav si vse želijo te vloge in občutkov, ki pridejo z njo. Zakaj torej, kljub želji, ženske niso kraljice?

Razlogov je ogromno in za vsakim se skrivajo tudi navidezne koristi, ki jih te vloge prinašajo. Vsaka ženska, ki ni kraljica, je torej nekaj drugega. Po dosedanjih izkušnjah je večina žensk zmes mame, žrtve in princeske. Naj najprej poudarim, da so te vloge zelo močno zakoreninjene v kolektivnem nezavednem ter da so to zelo stari vzorci, ki so jih današnje ženske prevzemale stoletja. A nihče vas ne sme prepričati, da se tega ne da spremeniti. 

Vedno lahko vajeti svojega življenja prevzamete v svoje roke in se odločite prekiniti stoletja nezdrave tradicije ter zaživeti svobodno!

Če želite biti kraljice in imeti ob sebi kralje, morate to najprej postati. Kajti le kraljica ima lahko ob sebi kralja. Punčke bodo priklicale fantke, žrtve bodo priklicale svoje mučitelje in mame bodo namesto moškega dobile sinke. Če bi vas sedaj vprašali, če si ob sebi za partnerja želite sinka, mučitelja ali fantka, bi najverjetneje rekle, da ne. Torej boste morale najprej sebe zgraditi v krajice, saj boste nato v svoje življenje zares priklicale kralje, ki vas bodo ljubili in cenili.

Kaj pomeni biti kraljica?

  • V prvi vrsti je kraljica vladarica svojega življenja. Svojo krono nosi ponosno in z dvignjeno glavo. Naj takoj povem, da to ni enako prevzetnosti ali vzvišenosti. Je le resnično globoko vedenje in zavedanje svoje biti in svoje naloge.

  • Kraljica poskrbi zase in za vse svoje potrebe. Kraljica ne dopušča, da ji kdo hodi po glavi ali da njenim potrebam ni zadoščeno. Sama ve kaj potrebuje in si to tudi priskrbi. Tako preprosto je. Če si želite romantike, si jo pričarajte same. Če si želite na izlet, si ga organizirajte ali najdite s katero organizacijo bi lahko kam šle. Ne čakajte, da vam bo nekdo drug uredil življenje.

  • Kraljica prevzema odgovornost za svoje življenje in je poštena, predvsem do same sebe.

  • Kraljica si dovoli biti velika in mogočna. Če ste se navajene za voljo dobrega počutja drugih pomanjševati in sebe zanikati, si to priznajte in s tem početjem prenehajte. Kraljica ve, da je mogočna in tega ne skriva. V tem je njena veličina.

  • Kraljica si dovoli biti tudi ranljiva. V naši ranljivosti je naša moč, saj to kaže na našo človečnost in na področja, kjer še lahko zrastemo. Ranljivost zmotno mešamo s šibkostjo. Dovolite si priznati, da ste tudi ranljive, ranjene in žalostne. Šele, ko si boste svoja občutja priznale, jih boste lahko presegle. Z zanikanjem vse skupaj le še slabšate.

  • Kraljica se zaveda svoje vloge v svetu. Vsak človek je za svet pomemben in niti dva si nista enaka. Zatorej odkrijte kaj je vaša posebna vloga v svetu, pri čem ste vi nezamenljive. Nato ponosno sprejmite svojo nalogo in jo nadgrajujte ter živite dan za dnem.

  • Kraljica nikakor in nikoli ne dopušča, da bi kdo z njo grdo ravnal. Takšno obnašanje je nesprejemljivo. Kraljica ima pravzaprav tako močno energijo, da nikomur niti na pamet ne pade, da bi grdo ravnal z njo. Poznate zelo močne ženske, katerim niti slučajno ne bi storili nič neprimernega? To je ponosna energija kraljice.

  • Kraljica je tudi nežna in sočutna. Razume sočloveka in ga podpira po svojih močeh, vendar le do meje, do katere se pomoč ne sprevrže v izkoriščanje.

  • Kraljica enako spoštuje sebe, kot druge. Nima razloga za zaničevanje ljudi, saj ve, da tudi sama ni od rojstva nosila krone.

  • Kraljica prosi za pomoč, ko jo potrebuje. Napuh, prevzetnost in pretiran ponos so v življenju velike ovire na poti gradnje zdrave osebnosti. Če potrebujete pomoč, si to priznajte. Prosite za pomoč, saj to ne pomeni šibkosti, temveč moč iskrenosti.

Zakaj ima le kraljica lahko ob sebi kralja?

Ste že videli kraljico s pastirjem? To se ne zgodi niti v pravljicah. Si predstavljate kralja, torej moškega, ki ima prav tako vse kvalitete kraljice, le v moški obliki, ki bi bil poročen z nesigurno žensko, ki je grozno ljubosumna in nesigurna vase? To ne gre tako. Tudi odvetnica nima za partnerja brezdomca. Ekstremni primeri so predstavljeni zaradi lažjega razumevanja. Dve osebi, dve energiji, si morata biti kompatibilni, skladni, če želita ustvariti trdno, trajno in ljubeče partnerstvo. Seveda je v partnerstvu tudi prostor za napake in težka obdobja, a kraljica bo vedno vedela, kdo je in kam pripada. Najprej pripada sebi in še enkrat sebi, šele nato drugim.

Zato, ženske, kraljice, lepotice, dovolite si nositi krono! Dovolite si resnično postati kraljice, kajti ob sebi si zaslužite kralje. Vse skupaj zahteva delo na sebi, popolno iskrenost s samim seboj in željo po nadgradnji sebe.

Verjamem, da boste zrasle v kraljice in odvrgle preobleko princesk, ki čakajo na prince na belih konjih.
Kralj kraljici pripada in kraljica točno ve, da bo prišel čas, ko bo spoznala svojega kralja.


​Avtor: MATCHMe.si - Agencija za Stike